Implanturi dentare Craiova: Cum alegi un implant bun?

Implanturile dentare sunt o solutie permanentă ce rezolvă problema pierderii dinților. Implanturile dentare redau pacientului abilitatea de a vorbi, a mânca și a zâmbi cu încredere. În trecutul apropiat, implanturile dentare erau disponibile numai în unele zone bine dezvoltate ale țării noastre. Acum, tehnologia a devenit accesibilă în mai toate regiunile din țară.

Când alegi să îți pui implanturi dentare, este important să alegi un medic stomatolog implantolog care are experiență și care lucrează cu implanturi de calitate.

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este un dispozitiv medical special, similar cu un șurub, făcut de obicei din aliaje de titan și care pot fi de diverse mărimi și forme. Implantul dentar se introduce chirurgial în osul maxilarului, unde va rămâne atașat și se va integra cu organismul pacientului. Este în general nevoie de o sală de chirurgie dentară și de un stomatolog chirurg.

Implanturi dentare: Cum funcționează?

Implanturile dentare sunt făcute din aliaje speciale high-tech, care sunt puternice și durabile și care sunt concepute să se potrivescă conturului rădăcinilor dentare ale pacientului. Implanturile dentare pot fi folosite singular, cu punți dentare sau pentru atașarea protezelor dentare.

După ce se introduc în osul maxilarului, peste implant se fixează bontul dentar iar peste acesta va veni o lucrare pentru a simula dintele pacientului. Aceasta poate fi din metal, din ceramică sau din zirconiu.

În lucrările care nu necesită o proteză completă sau parțială, în funcție de tipul de implant folosit, se folosesc apoi lucrări individuale de dinți sau punți dentare care acoperă mai mulți dinți.

Implanturile dentare oferă o soluție net superioară protezelor clasice sau altor metode tradiționale de înlocuire a dinților lipsă. Pentru cele mai bune rezultate, atunci când iei o decizie cu privire la implantul tău, este necesar să știi ce factori sunt importanți atunci când alegi un implant.

Un medic stomatolog implantolog cu experiență te poate ajuta să alegi care implant este potrivit pentru tine. Selecția se face în funcție de starea ta de sănătate, de sănătatea orala generală și de condițiile particulare ale lucrării ce urmează a fi efectuate.

O clinică stomatologică specializată în implantologie dentară, precum clinica LauraMED din Craiova, va avea posibilitatea să simuleze computerizat întregul proces înainte de efectuarea procedurilor de implant dentar.

Acest lucru se mai cheama și ghidaj chirurgical computerizat și oferă pacienților care își pun implanturi dentare în acest mod un grad superior de reușită și integrare a implantului în organism.

Procesul de implantare

Implanturile dentare se pun într-un proces din doi pași.

Primul pas implică pregătirea osului și înlăturarea oricărui fel de țesut afectat în zona respectivă pentru a putea crea o gaură în care implantul va fi introdus.

Al doilea pas implică introducerea implantului în locul special creat și ascunderea acestuia sub țesutul gingiei. Acesta va ține loc în continuare de rădăcină a dintelui.

Procedura este nedureroasă și implică folosirea de anestezic pentru a amorți zona unde urmează a fi efectuată. În unele cazuri se face și o mică incize în țesutul gingiei (incizie gingivală) pentru a fi mai ușor de introdus implantul și pentru a preveni infecțiile post-operatorii care pot să apară.

Procedura durează statistic între două și trei ore și este important să fie făcută de un medic experimentat și care obligatoriu să aibă competențe în implantologie dentară. Acesta nu este stomatologul obișnuit, ci un medic specializat în proceduri de implantologie dentară.

Despre implanturile dentare OSSTEM

Implant dentar Craiova

Implanturile dentare OSSTEM sunt un sistem de implanturi aflat la a 3-a generație care combină tehnologii de materiale avansate și inginerie de ultimă generație. Acest sistem de implanturi a fost dezvoltat de un chirurg maxilo-facilal, renumit la nivel mondial, Dr. Robert Lin.

Sistemul de implanturi dentare OSSTEM poate fi folosit ca soluție pentru o gamă extrem de largă de siuații medicale, inclusiv pentru pacienți cu densitate osoasă mică, malformații ale sistemului osos, care suferă de boli parodontale sau cu un sistem imunitar compromis.

Premii și certificări

Sistemul de implanturi dentare OSSTEM a primit premiul “Cel mai bun implant dentar” de la următoarele companii de talie mondială:

  • Dentsply Implants
  • Cosmedent
  • Cosmetic Dentistry Associates
  • Intuitive Implants

Referințe http://en.osstem.com/main/index.do

Concluzii

Implanturile dentare OSSTEM reprezintă o soluție considerată permanentă, rezistentă la fracturi, și care rezistă foarte bine la bacterii și îmbătrânirea organismului.

Beneficiile unui implant dentar OSSTEM:

  • Sistemul de implanturi OSSTEM este testat în timp, afându-se la a 3-a generație
  • Este la momentul scrierii acestui articol singurul sistem de implanturi care combină adiția osoasă și procedura de introducere a implantului în aceeași sedință
  • Sistemul OSSTEM oferă soluții noi și inovatoare pentru pacienții care doresc să își înlocuiască dinții care le lipsesc, inclusiv întreaga dantură

Nu întârziați în a căuta sfatul unui medic specializat în implanturi dentare dacă aveți probleme cu dinții dumneavoastră.

Dacă se mișcă, dacă lipsesc sau daca nu mai aveți deloc, acest lucru vă afectează starea de sănătate și pe care o puteți îmbunătăți. Puteți avea o viață mai bună!

Dr. Laura SĂFTOIU | Implantologie | LauraMED Craiova

Dr. Laura-Alina SĂFTOIU

Indiferent cât de simplă sau gravă crezi că este problema ta medicală cu privire la dinți lipsă sau care se mișcă, pentru a găsi soluția pentru refacerea danturii tale și îmbunătățirea sănătății tale, programează-te la o consultație la Dr. Laura-Alina SĂFTOIU, de la clinica LauraMED.

Implant dentar Craiova – rată mare de succes – prețuri accesibile

Dr. Laura-Alina SĂFTOIU este administratorul LauraMED, medic stomatolog din Craiova cu competențe în Implantologie Orală, Master în “Restaurări protetice cu sprijin implantar” și medic rezident Parodontologie, cu experiență în Implantologie dentară, Microchirurgie, Endodonţie, Odontoterapie, Protetică fixă şi mobilă, Chirurgie parodontală şi Profilaxie.

Programări: 0747 421 759

Site: https://lauramed.ro

Facebook: https://www.facebook.com/lauramedstom